Životopis

Životopis studentky Zary Inkwell a krátká historie její rodiny.


Rodina Inkwell

Jedná se o poměrně starou rodinu, původně ze Skotska, však v průběhu let měli sídla i jinde po světě. Na rodinném erbu, jestli to tak můžeme říct, je had obtočený kolem jednoručního meče, který má v záštitě zasazený smaragd.

Rosslyn Welder-Inkwell

Datum narození: 19.9.1949
Původ: Čistokrevný
Aktuální místo pobytu: Edinburgh, 66 High street
Škola: Dívčí čarodějnické lyceum v Halseparku

Povolání: Důchod (původně: Soukromá tutorka)

Povaha: Na první pohled se může zdát jako velmi přísná osoba, na ten druhý se to zdání potvrdí. Když má někoho učit, hodlá ty vědomosti do něj dostat i kdyby to mělo stát jeho racionální rozum. Nemá moc v lásce malé děti, především nesnáší hluk, a jejím jediným řešením tohoto problému je tlumící kouzlo.

Popis: Rosslyn kdysi bývala opravdu krásnou, vysoké lícní kosti, plné rty a pronikavě modré oči. Tato krása nevymizela s přibývajícím věkem, ale dá se poznat, že stáří ji nenechalo bez poznámek. Kdysi úžasné medové vlasy jsou nyní vybledlé až do bíla, tuto barvu snad i přebrala její barva pleti. Tuto změnu velmi ráda zvýrazňuje ostře rudou rtěnkou, která je ostrá svou tmavostí, než-li zářivostí. Rosslyn je střední výšky (asi 169 cm), s odpovídající váhou.


Nathali (Hawkins) Inkwell

Datum narození: 4.6.1980
Původ: Čistokrevný

Aktuální místo pobytu: Pravděpodobně Azkaban

Bradavická kolej: Havraspár
Povolání: Lektvaroložka v nemocnici u Sv. Munga

Povaha: Jasný Havraspár, miluje zkoumání nových věcí, převážně pokud jsou kouzelnické, staré a nebo tajemné. Vždy konala raději dobro než zlo, pokud ale dobro vyžadovalo pár kroků na straně temna, nebála se je udělat. Tento přístup jí možná dostal do Azkabanu.

Popis: Nathali je střední (asi 167 cm) postavy. Oči má pronikavě šedé a občas se může zdát, že s nimi vidí až do samého nitra. Vlasy, kaštanové barvy, mívá většinou rozpuštěné. Nejčastěji nosí oblečení tmavě rudé či modré barvy. Šaty by na sebe vzala jen na velmi důležité události, které by si je vyžadovaly.

Malcolm Inkwell

Datum narození: 7.2.1975
Původ: Čistokrevný

Adresa: Edinburgh, 66 High street (hlavní místo pobytu); Aberdeen, 7 Bon-Accord Cres (vedlejší místo pobytu)

Bradavická kolej: Zmijozel
Povolání: Odeklínač pro Gringottovu banku

Sourozenci: Mladší bratr (Nestor Inkwell)

Povaha: Odměřený, vypočítavý, chladný. Pokud se mu něco nelíbí, nějaká akce, či jiná věc, nepodnikne ji.  Pokud však mu něco chybí a ví, oč přesně se jedná, jde si zatím i kdyby měl jít přes mrtvoly. Raději by si zachránil vlastní život a rodinu, než aby zbytečně riskoval její zranění, pokud by však jeho život stál v jeho cíli, možná by se rozhodl jej obětovat.

Popis: V rodině Inkwell je patrné, že se dědí jejich nos. Bývá většinou delší a rovný, u Malcolma je však několikrát zlomený a tato zlomenina lze vidět i na první pohled.  Vlasy mívá většinou stylově uhlazené, nestrpí, aby byť jen jediný pramen nebyl na místě, kam patří. Je vyšší než bývá norma (asi 197 cm) a s váhou nakloněnou spíše ke svalům, či tukům, však stále odpovídající normě pro jeho výšku.

Odění: Snaží se držet s aktuální módou, ale většinou mu to nejde. Nejčastěji se tedy objevuje v pasujícím černém obleku, pokud se však jedná o rodinnou událost, černý oblek vymění za slavnostní kilt v barvách rodu - tmavě modré se zelenou.

Nestor Inkwell

Datum narození: 15.12.1983
Původ: Čistokrevný

Adresa: Aberdeen, 7 Bon-Accord Cres

Bradavická kolej: Zmijozel
Povolání: Lékouzelník v Kouzelnické nemocnici v Edinburghu, však bokem sousedům vaří levnější lektvary

Sourozenci: Starší bratr (Malcolm Inkwell)

Povaha: Nestor nikdy nebyl moc jako Malcolm. Moc si spolu nikdy nesedli, ale jsou to bratři, takže se podporují ve všem, co je napadne. Nestor miluje experimentování, ať už v lektvarech či vztazích. Nikdy neměl dlouhý a vážný vztah, většinou jen dívku na maximálně pár měsíců. Nedokáže se usadit. Pro Zaru byl takovým tím polo-veselým světýlkem dne, pokud teda přijel na návštěvu. I když tak na první pohled nevypadá, jelikož se neustále tváří zádumčivě a zamyšleně, dokáže vyplodit i nějaký ten vtip.

Popis: Může se zdát, že Nestor vychytal všechny genetické známky Inkwellů. Ostře řezané rysy, vysoké lícní kosti, plné rty po matce, a vysoké čelo po otci. Nejčastěji se objevuje ve stylovém černé oblečení, však mnohdy jej zaměňuje za oblečení tmavě zelené, snad jakoby to byl zvyk z práce, který si sám přisvojil. Je nižší, než jeho starší bratr (asi 194 cm), jeho zbylé rozložení ho však minulo. Mnoho lidí by o něm řeklo, že je vyhublá a dlouhá tyčka, kterou by odvál i jemný vánek.

Zara Inkwell

Datum narození: 13.11.2007
Místo narození: Kouzelnická nemocnice v Edinburghu
Původ: Čistokrevný

Adresa: Edinburgh, 66 High street

Povaha: Pro ostatní se snaží působit většinou vesele a optimisticky, občas tam vyhodí i nějaký ten úsměv, je to však pouze pro to, aby se v její blízkosti necítili zvláštně. Dá se říci, že má za sebou jisté maličké základy "Jak působit na ostatní 101". Pokud z něčeho nemá sama nějakou výhodu, pak nic neudělá zadarmo.

Kratší historie rodiny

Počátky rodiny Inkwell lze nalézt již v 15. století, tak daleko však zasahovat nebudeme. Zaměříme se pouze na historii nejnovějších potomků tohoto starého kouzelnického rodu.
Malcolm Inkwell, první syn, byl to nadějný student Zmijozelu. Vynikal v soubojích, obraně proti černé magii a kouzelných formulích. Během studia vypomáhal s vedením několika volnočasových kroužků, jelikož ale v posledním ročníku trochu překročil své pravomoci a mírně i školní řád, jej tato akce tuto výhodu stálo. Jeho povaha je lehce výbušná, však dokáže ji zkrotit, když se zaměří na pravidla a jeho vlastní smysl pro spravedlnost i morálku. Po dostudování se přidal do výcviku bystrozorů na Ministerstvu kouzel, s veškerým jeho nadšením vyrazil na výcvikový dlouhodobý kurz, však velmi brzy zjistil, že to není moc pro něj, proto svou účast ukončil a získal post jako Odeklínač pro Gringottovu banku. Zhruba rok poté, co tuto pozici získal, jej naverboval jeden spolek. Jak se později ukázalo, jednalo se o velmi tajný spolek temných kouzelníků, kteří nenápadně obraceli mladé studenty k lepšímu směru a dále nenápadně ovlivňovali společnost. Byli to mistři v jemné práci ovlivňování kouzelníků a naučili Malcolma také zaklínat předměty.
Spolek Malcolmovi přikázal naverbovat jednu páťačku. Dá se říci, že to bral jako velmi podřadnou práci, však když ji spatřil a prohodil s ní několik slov, zamiloval se. Tato studentka pátého ročníku byla právě Nathali, tehdy ještě Hawkins. Vynikala v Lektvarech a v soubojích také nebyla špatná, v čem však byla jedinečná, byla její schopnost vést lidi. Již v té době vedla menší skupinu studentů magie, jestli černé či bílé, na tom nezáleželo.
V průběhu jeho vedení se Nathali vylepšila v dovednosti špehování a nástrah a po studiu se stala plnou členkou tohoto spolku. Samozřejmě začala na stejné úrovni jako Malcolm a to v hledání nových talentů.
Nestor se do Bradavic dostal až poté, co jeho bratr dostudoval. Však velmi dobře znal Nathali, které jej občas doučovala lektvary. Nikdy nezatoužil po tom, aby byl jako jeho bratr, a nikdy jej nelákalo nic tajemného ani nebezpečného. Byl to takový ten spořádaný student. Jakmile dostudoval, bez dalších promýšlení se ucházel o místo Lektvarologa a Lékouzelníka v kouzelnické nemocnici v Edinburghu.
Několik let po škole, asi rok po změně milénia, měli Malcolm s Nathali svatbu. Nebyla nijak velká, spíše utajená se členy spolku a rodinou Inkwell. Úředně se pak nechali jen zaznamenat. Bylo totiž třeba udržovat si jistou míru  nenápadnosti.
Když byl Malcolm s Nathali, jeho mírumilovnější povaha se ukazovala častěji, proto je spolek často nenechával pracovat dohromady. Zdálo se jim totiž, že Malcolm pak ztrácí pozornost a soustředí se ne na cíl, ale na ochranu své ženy. Proto také dlouho neměli štěstí při otázce "dětí". První se jim podařilo až o sedm let po jejich svatbě. Malcolm velice doufal, že se bude jednat o syna, takový zastaralý názor, jeho naděje však skončily neúspěchem. Narodila se jim holčička, Zara. I přesto, že Malcolm by měl raději syna, k Zaře se nechoval nijak nepřátelsky. Nebral ji však jako pravé dítě, protože si hned uvědomil, že jí bude třeba chránit o to víc.
O rok později Nathali zmizela. Spolek nechtěl říct Malcolmovi žádné bližší podrobnosti, snad jakoby něco tajil. O několik týdnu později se však ve skotských kouzelnických novinách objevila zpráva o zajetí skupiny černokněžníku ministerstvem a jejich následné odsouzení k doživotí v Azkabanu. Jména však nebyla uvedena, proto se Malcolm může jen domnívat, že tam právě Nathali je.
Bez ní se však zase začala objevovat jeho chladná stránka. Svou dceru nechal na výchovu po prvních pár let jeho matce, sám se pohroužil do práce ve spolku i jako odeklínače, jeho spolek by však nazval jeho pozici u Gringottovy banky jako Zaklínač.
Když byla Zara starší, Malcolm jí pořídil nejlepší tutory, které mohl. Nechal jí nenápadně sledovat jeho setkání se spolkem, aby se naučila něco z jeho ovládání, snad i pochopila nějaké jemnější techniky lidských vztahů.
V Zařiných jedenácti letech byl však konečně čas, aby se i ona vydala na cestu normálního kouzelnického studia v Bradavicích. Tam kde on i její matka strávili svá studentská léta a kde se pak také potkali.

Komentáře